2021. november 9., kedd

2021. évi Világbajnokság statisztikája

Érdekes adatokat osztott meg az osztály nemzetközi vezetése az idei világbajnokságról, amelyből a teljesség igénye nélkül szemezgetünk. Aki az eredeti cikkre kiváncsi az ide kattintson.

Az első és számomra is érdekes adat a résztvevő országok és azok résztvevőinek száma:

Amint látjátok 20 ország vett részt a versenyen és összesen 79 egység. Ez egy szép szám véleményem szerint, főként ha azt nézzük, hogy milyen távoli országok jelentek meg a COVID idején Európa közepén, mint pl. Chile, Israel, Argentina, Ausztrália. Természetesen mint mindig a rendező ország versenyzői voltak a legnagyobb számban, szám szerint 20-an. 10 német, 6-6 francia és holland, 5 argentin, 4 osztrák és 3-3 magyar és svéd. Érdekes, hogy többen voltunk mint a spanyolok, vagy a belgák, vagy mint az amerikaiak és a svájciak összesen. 
Ebből a táblázatból egyébként a legmeglepőbb, hogy kétszer annyi osztrák volt mint spanyol vagy belga, ja és hogy egyetlen horvát sem volt.


A következő adatban nem sok meglepetés van számomra, hiszen ott voltam de jó látni, így számszerűsítve.


Három nagy gyártó uralja jelenleg a piacot és a Hobie Cat amivel azonosítják legtöbbször a katamaránakat, gyakorlatilag a mezőny egytizedét adja. Látszik sajnos, hogy a kajakokon több haszon van és kevesebb gond, mint egy versenyképes hajó fejlesztésében.


Most jön a legtöbbet mondó adat, a legénység súly.


Te jó ég, hogy ez mennyire nem számít és, hogy itthon ennek mekkora jelentőséget gondolunk. Én régóta mondom ezt, de azt magam sem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire nem számít és ezért jó ez a táblázat. Látni, hogy fel-le ugrál minden összefüggés nélkül.
A győztes csapat alig van 140 kg felett, úgy hogy gyenge szeles futam csak egy fél volt és végig erős szél fújt de ha mégse akkor inkább viharos. Ennek ellenére a következő 3 egység is csak 150 kg-os volt, viszont az első 10-be 2 egység is bekerült közel 170 kg súllyal.
Ezek után remélem elhiszitek, hogy nem a súly hanem a tudás számít.

Számomra ezek voltak a legérdekesebb adatok, de nézzétek meg a többit is, mint írtam itt.

Jó szelet mindenkinek.
Dió